قله آزادکوه

اماکن تفریحی و دیدنی

با توجه به اینکه نسن قدمت بیش از ده قرن زندگی اقوام متعدد را دارا است به طبع از آثار تاریخی متعددی برخوردار است که برخی بطور کامل از بين رفته و تعدادی هم در حال از بین رفتن می باشند و چنانچه مسوولین محلی و دولتی به فکر نیافتند این باقی مانده آثار هم از بین خواهد رفت و چیزی جز حسرت و نوشته هایی اینچنینی و داستانهایی از این آثار باقی نخواهد ماند.آثاری که هویت ملی ایران و دره نور و به خصوص مردم نسن را بیان می کند برماست که آنها را حفظ کنیم و بدانیم که اجداد ما در قرون گذشته از علوم و تمدنی پیشرفته بهره می بردند اما برخی از فرزندانشان در عصر حاضر میراث آنها را حفظ ننموده و حتي برخي به باد داده اند و به دنبال فرهنگ دیگران و یا حتی بیگانگان می گردند.

 آزاد کوه

دوازدهمین کوه مرتفع ایران با ۴۳۵۲ متر ارتفاع در جنوب نسن بلندترین قله دره نور محسوب می شود این کوه جز منطقه کوهستانی بیروش و ارتفاع آن از نسن ۱۷۵۰ متر می باشد.

شکل و ساختار کوه استثنایی و بسیار با صلابت است قله به طور کلی صخره ای و از جنس آهک می باشد. این کوه بر اثر فشار صفحات جنوبی و در نهایت دشت

تهران به این شکل در آمده و هر ساله به علت این فشار بر ارتفاع آن افزوده می گردد .

صخره قله آن از جنس آهک بوده و در دامنه های پایین تر ماسه سنگ ، شیل و سنگهای آذرین دیده می شود. صعود به قله از روبرو بسیار مشکل و تا کنون کسی موفق به این کار نشده است، در سالهای گذشته گروهی دست به این کار زدند که با سقوط یکی از کوه نوردان و صدمه دیدن او

اين حركت عقیم ماند. در هر صورت راه صعود این قله از سمت جنوبی آن بوده که تنها راه صعود می باشد، ساختار كوهها علاوه بر جاذبه های طبیعی باعث شکل گیري تاریخ باستانی در آن گردیده به طوری که در ادوار گذشته  به عنوان قلعه ای طبیعی چون الموت و دیگر قلاع، مورد استفاده گذشتگان قرار می گرفته است .

در قرون دورتر سه قلعه در نور به نامهای درنا (در بلده) اودیز در جور (دردره نور) و براز (به احتمال فراوان در نسن ) قرار داشته است . در ضلع جنوبی آن محلی وجود دارد به نام چله خانه که محل اتراق موقت و همچنین بالای آن در قله سمت جنوبی دو حوضچه ساخته شده بود که متاسفانه بیشتر آن تخریب گردیده ولی آثاری از آن باقی است . کمی مانده به قله اتاقکی دارد که درب ورودی آن به صورت طاق کمانی با آجرهای سنگی و ملات آهکی معماری شده و نشان می دهد در گذشته محل زندگی مقطعی بوده و از آنجا برای محافظت از خود استفاده می نمودند . معماري و نوع مصالح بكار رفته علاوه برزيبايي و شگفتي شبيه ديگر قلاع  مشابه كشور در ارتفاعات مي باشد.

ناصر الدین شاه  در سفر خود به نسن از آزادکوه به شاهزاده کوه نام برده و بر خلاف تصوربرخي ، شاه قاجار به این کوه نرفته است.

در هر صورت محل بسیار مناسبي برای تفریح و ورزش کوهنوردی می باشد و هر ساله توریست های بسیاری به این کوه می روند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.